Rolul competițiilor în educația copiilor

Mulți experți consideră că, în general, concursurile educaționale pot avea un impact pozitiv asupra copiilor. Aceste competiții îi pot încuraja să muncească din greu și să se gândească critic la subiectul pe care îl studiază. În plus, le pot oferi un obiectiv pentru care să lupte și un sentiment de realizare atunci când îl ating.
Desigur, nu toți experții sunt de aceeași opinie. Unii cred că aceste competiții pot crea stres și presiuni inutile copiilor care s-ar putea să se simtă deja copleșiți de temele școlare. Alții se îngrijorează că aceste competiții pot alimenta un sentiment de competiție și rivalitate între colegii de clasă, mai degrabă decât cooperarea și colaborarea.
În cele din urmă, decizia de a participa sau nu la concursurile educaționale este una personală. Este important să cântărești argumentele pro și contra înainte de a lua o decizie. Dacă decizi să participi la aceste competiții, asigură-te că le selectezi pe cele potrivite pentru vârsta și abilitățile copilului tău. Concursurile Cangurul au devenit un fenomen în România, având o tradiție de 30 de ani și aflându-se printre cele mai iubite concursuri pentru copii din țară și din alte țări participante.

Rolul competițiilor în educația copiilor
Există un număr tot mai mare de cercetări care arată ce rol important au concursurile în educația copiilor. De exemplu, un studiu a arătat că studenții care au participat la competiții academice au avut un GPA* mai mare decât cei care nu au participat la astfel de competiții.
Concursurile educaționale pot ajuta, de asemenea, la dezvoltarea altor abilități importante, cum ar fi: rezolvarea de probleme, gândirea critică și creativitatea. În plus, ele pot contribui la promovarea unei concurențe sănătoase și oferă copiilor oportunități de învățare.


Beneficiile competițiilor educaționale pentru viitorul copiilor
Există multe beneficii ale competițiilor educaționale pentru copii. Poate cel mai important beneficiu este că oferă o oportunitate de a învăța și de a crește într-un mediu distractiv și provocator. În plus, concursurile educaționale pot fi o modalitate excelentă pentru copii de a-și face prieteni noi și de a crea relații cu alți copii care le împărtășesc interesele. În cele din urmă, acestea pot oferi părinților și îngrijitorilor o oportunitate de a se implica în mod activ.
Așa că, dacă vrei să-i oferi copilului tău un avans în viață, ia în considerare înscrierea la un concurs educațional. Ar putea fi cea mai bună decizie pe care o iei vreodată!


Vă așteptăm la înscriere pentru Concursurile Cangurul: www.cangurul.ro.

*Grade Point Average – Notarea în educație este procesul de aplicare a măsurătorilor standardizate pentru diferite niveluri de realizări într-un curs. Notele pot fi atribuite ca litere, ca un interval, ca un procent sau ca un număr dintr-un total posibil. În unele țări, notele sunt mediate pentru a crea o medie a punctelor.

Organizator

INSTITUTUL PENTRU DEZVOLTAREA EVALUARII IN EDUCATIE

Contact: Str. Prof.Nicolae Cartojan, Nr 11-13, Sector 2, Bucuresti,
cod postal: 010169
Tel: 0212434052; 0746238667, 0786355215
e-mail: suport@cangurul.ro