Bun venit în comunitatea Cangurul!

Concursurile Cangurul se bucură de un mare succes la nivel internațional, ele însoțind generații întregi de elevi și profesori de-a lungul parcursului lor școlar. Astfel, Cangurul a devenit mai mult decât un concurs, a devenit o comunitate a cărei pasiune pentru cultură, știință și perspicacitate a unit elevi din întreaga lume într-o entitate cu valori comune.

Din 1991 și până în prezent, Concursul internațional de matematică aplicată Cangurul/Cangurașul matematician este organizat de Asociația Internațională KANGAROU SANS FRONTIÈRES din Paris în 93 de țări: Albania, Algeria, Argentina, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bolivia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Bulgaria, Cambodgia, Canada, Catalonia, Chile, China, Columbia, Costa Rica, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Republica Dominicană, Ecuador, Egipt, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Hong Kong, Ungaria, India, Indonezia, Iran, Irak, Israel, Italia, Jamaica, Kazahstan, Kosovo, Kuwait, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Malaysia, Mexico, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Mozambic, Birmania, Olanda, Noua Zeelandă, Nigeria, Macedonia de Nord, Norvegia, Pakistan, Palestina, Panama, Paraguay, Peru, Filipine, Polonia, Portugalia, Puerto Rico, China (Taiwan), România, Rusia, Serbia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Tadjikistan, Thailanda, Tunisia, Turcia, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Uruguay, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam.

În România, în 1993, Serviciile Culturale ale Ambasadei Franţei şi Asociaţia Internaţională KANGOUROU SANS FRONTIÈRES au propus Editurii SIGMA să devină organizatorul concursului. Încă de la prima ediţie, Concursul internaţional de matematică aplicată Cangurul a promovat matematica în rândul tuturor elevilor, verificându-le şi dezvoltându-le cunoştinţele, intuiţia, capacitatea de a selecta şi de a lua decizii. Competiţia se adresează tuturor elevilor, începând din clasa pregătitoare şi până la clasa a XII-a, inclusiv.

În 2004, SIGMA a lansat proiectul Cangurul Lingvist – Franceză. Concursurile de limbi străine s-au desfășurat cu recomandarea următoarelor instituții: Ambasada Canadei, Ambasada Elveției, Ambasada Franței, Delegația Wallonie-Bruxelles, Organizația Internațională a Francofoniei – BRECO.
În prezent, Concursul internațional de limbă, cultură și civilizație engleză Cangurul Lingvist – Engleză este inițiat și organizat de Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație din România și se desfășoară în nouă țări: Albania, Cipru, Egipt, Indonezia, Kazahstan, Pakistan, Republica Moldova, România, Vietnam.

În 2007, SIGMA a lansat Poveştile Cangurului. În prezent, la acest concurs pot participa elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a. Concursul național interdisciplinar Poveștile Cangurului urmăreşte apropierea elevilor de lectură şi testează viteza de citire şi de înţelegere a unui text. Acesta este sprijinit de Uniunea Scriitorilor din România si de Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy.

Pentru prima dată în România, în 2021, s-a organizat o ediție interdisciplinară a concursului Poveștile Cangurului, intitulată Poveștile Cangurașului Explorator, ce acoperă atât disciplina de explorarea mediului cât și pe cea de comunicare. Concursul internațional de știință pentru copii Poveștile Cangurașului explorator este inițiat și organizat de Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație și se desfășoară în patru țări: Egipt, Pakistan, România, Republica Moldova.
Concursurile Cangurul sunt propuse anual spre evaluare și aprobare la Ministerul Educației și se regăsesc în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare, fără finanțare M.E.

Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1

Organizator

INSTITUTUL PENTRU DEZVOLTAREA EVALUARII IN EDUCATIE

Contact: Str. G-ral Berthelot, Nr 38, Sector 1, Bucuresti,
cod postal: 010169
Tel: 0723313131; 0746238667, 0786355215
e-mail:
suport@cangurul.ro