CANGURUL MATEMATICIAN

Image

Cangurașul Matematician
clasa pregatitoare si clasele I – IV
Data concurs: 26.11.2021

ORGANIZATORI
IDEE
sigma
Într-un mediu atractiv și competitiv, elevii din clasa pregătitoare și clasele I-XII își pot evalua și dezvolta cunoștințele, intuiţia, creativitatea, gândirea aplicativă, capacitatea de a selecta şi de a lua decizii.

Interviu cu Alessio Figalli, câștigătorul medaliei Fields (echivalentul premiului Nobel pentru matematică), despre Concursul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul
R: Felicitări pentru că ați câștigat medalia Fields în 2018. Ne puteți povesti cum a început totul?

A: Ca elev, în copilărie, nu am fost foarte interesat de matematică, deoarece studiam doar noțiunile de bază care se predau la clasă. Însă la un moment dat am participat la Olimpiada de Matematică. Aveam 16 ani pe atunci și am rămas fascinat de această materie. Îmi plăcea provocarea, ideea că problemele rezolvate erau și distractive, dar și faptul că puteam folosi noțiuni din diferite părți ale matematicii: geometrie, combinatorică și altele. Și astfel am început să aprofundez matematica, în particular, am luat decizia de a studia această materie la universitate.

R: OK, deci așa cum ne povestiți, cariera dumneavoastră a luat naștere datorită Olimpiadei de Matematică, o competiție la nivel înalt. Ce părere aveți de a face cât mai cunoscute concursurile de tip Cangurul de Matematică?

A: Consider că acest lucru ar fi minunat. Mi-ar fi plăcut enorm să fi participat în copilărie la astfel de competiții pentru a face cunoștință mai mult cu partea distractivă a matematicii. Cred că mulți dintre elevi nu sunt prea conștienți de acest aspect. Ei nu pot aprecia această parte distractivă a matematicii, deoarece standardele actuale din școli nu permit acest lucru. Deci, având această viziune diferită asupra matematicii în care te întâlnești și cu alți elevi din școala ta cărora le place la fel de mult matematica, poate în viitor vei lua decizia de a participa și la alte concursuri… Este un proces foarte frumos, unul chiar pozitiv, aș putea spune.

R: Mulțumesc.
PARTENERI
Client 1

Organizator

INSTITUTUL PENTRU DEZVOLTAREA EVALUARII IN EDUCATIE

Contact: Str. G-ral Berthelot, Nr 38, Sector 1, Bucuresti,
cod postal: 010169
Tel: 021.2434014;
0756 712 798; 0746 238 667
e-mail:
suport@cangurul.ro